Qui sóc jo?

Pere Mercader

Amazon Apple Facebook Google+ Instagram Spotify Twitter YouTube

Qui sóc jo?

La primera paraula que vaig dir va ser “Guapa”. Jo sortia de la banyera i la meva mare i jo ens miràvem als ulls. El primer cop que vaig tocar el piano va ser amb els peus, i el primer cop que vaig fer una cançó la van nominar als premis Enderrock. Bé, això últim m’ho he inventat. De fet, la necessitat de fer cançons, és a dir d’inventar, crec que l’he tinguda tota la vida. Una de les primeres necessitats creatives en forma de cançó encara deu rondar per algun calaix de casa. Deia alguna cosa així com “L’últim eclipsi de Lluna del segle XX ”.

Recordo que de petit (i de no tant petit) omplia la taula de paperots escrits de qualsevol manera, i de tant en tant els arraconava en un calaix. Segurament amb l’adolescència aquesta mania va anar in crescendo, coses de les hormones. Ara deu fer dos anys que aquesta mania compulsiva va passar per una època de vaques grasses. No sé per quina estranya raó la guitarra no em deixava anar a dormir i cada dia era pitjor, com si d’una addicció es tractes.

I amb la màxima de fer dels problemes oportunitats vaig decidir compartir les meves cançons amb la gent, per si d’alguna manera aquella compulsió meva es transformava en quelcom bonic. I la manera més senzilla de fer-ho en aquell moment era dins d’ Itaca Band (on tocava i toco els teclats). Així vaig experimentar per primer cop què et passa per dins quan la gent canta la teva cançó. En aquell cas “Rema”, el single del segon disc del grup, nominada, ara sí, com a millor cançó als premis Enderrock.

Però necessitava cantar jo mateix les meves cançons, i això em va portar a entrar a l’estudi. A quin? Doncs fàcil. El meu amic Salva em va convidar a veure com enregistraven el seu treball a Blind Records i al cap de tres minuts d’entrar-hi ja ho tenia clar: era el lloc i el moment de fer-ho.Uns mesos més tard i de la mà del productor, cantant i mil coses més Pere Jou (Quart Primera) i amb els components del grup del Salva, els Gala Cortés, vam enregistrar el meu primer treball com a cantant i compositor, un tal ”Llumins”. I ara per art de màgia, o de posar-hi moltes hores, el podeu gaudir o sofrir all day, all night.

Un treball que, a més a més, compta amb les col·laboracions de la secció de vents d’Itaca Band, de la cantant Marta Trujillo i de la veu del propi Pere Jou.

I us ho dic perquè moro de ganes: “Llumins” són les cançons que vull que escoltis perquè amb elles facis el que et deixin fer. Coses tant normals com encendre un petard, les espelmes de l’aniversari del teu pare o el contenidor de la cantonada (no ho proveu sense supervisió paterna). Perquè qualsevol cançó per bona que sigui tampoc és gaire cosa, comparat amb el que et pot portar a fer, desfer, refer, trinxar i reglar.

“Pere Mercader”

Have your say