Però…Qui coi és “Pere Mercader”?

Pere Mercader

Amazon Apple Facebook Google+ Instagram Spotify Twitter YouTube

Però…Qui coi és “Pere Mercader”?

La primera paraula que vaig dir va ser “Guapa”, jo sortia de la banyera i amb la meva mare ens miràvem als ulls. El primer cop que vaig tocar el piano ho vaig fer amb els peus. I el primer cop que vaig fer una cançó la van nominar als premis Enderrock. Bé, això últim m’ho he inventat. De fet la necessitat de fer cançons, és a dir d’inventar, crec que l’he tingut tota la vida. Una de les primeres necessitats creatives en forma de cançó encara deu rondar per algun calaix de casa. Deia alguna cosa així com “L’últim eclipsi de Lluna del segle XX ”.

Recordo que de petit, i de no tant petit, omplia la taula de paperots escrit de qualsevol manera. I de tant en tant els arraconava en un calaix. Segurament amb l’adolescència aquesta mania va anar in crescendo, coses de les hormones.

Ara deu fer 2 anys que aquesta mania compulsiva va passar una època de vaques grasses. No sé per quina estranya raó la guitarra no em deixava anar a dormir, i cada dia era pitjor. Absolutament com si d’una addicció es tractes.

I amb aquella màxima de fer dels problemes oportunitats, vaig decidir compartir les meves cançons amb la gent. Per si d’alguna manera aquella meva obsessió compulsiva es transformava en quelcom bonic. I la manera més senzilla de fer-ho en aquell moment era dins d’ Itaca Band (on tocava i toco els teclats). Així vaig experimentar per primer cop què et passa per dins quan la gent canta la teva cançó. En aquell cas “Rema”, el single del segon disc del grup, nominada, ara sí, com a Millor Cançó als premis Enderrock.

Però necessitava cantar jo mateix les meves cançons, i això em va portar a entrar a l’estudi. A quin? Doncs fàcil. El meu amic Salva em va convidar a veure com estaven enregistrant el seu treball a Blind Records. I al cap de 3 minuts d’entrar-hi ja ho tenia clar, era el lloc i el moment de fer-ho.

Uns mesos més tard i de la mà del productor, cantant i mil coses més Pere Jou (Quart Primera) i amb els components del grup del Salva, els Gala Cortés, vam enregistrar el meu primer treball com a cantant i compositor, un tal ”Llumins”. I ara per art de màgia, o de posar-hi moltes hores, el podeu gaudir o sofrir all day, all night.

Un treball que, a més a més, compta amb les col·laboracions de la secció de vents d’Itaca Band, la cantant Marta Trujillo i de la veu del propi Pere Jou.

I us ho dic perquè me’n moro de ganes: “Llumins” són les cançons que vull que escoltis. Perquè tu amb elles facis el que et deixin fer. Coses tant normals com encendre un petard, les espelmes de l’aniversari del teu pare o el contenidor de la cantonada (no ho proveu sense supervisió paterna). Perquè qualsevol cançó per bona que sigui tampoc és gaire cosa, comparat amb el que et pot portar a fer, desfer, refer, trinxar i reglar.

“Pere Mercader”